Werkstraffen voor schietincident met alarmpistool in Leeuwarden

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Twee mannen uit Hilversum (47 en 50 jaar) zijn voor een schietincident in de Vuurdoornstraat in Leeuwarden door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen van 100 uur en voorwaardelijke celstraffen van twee weken.
Lees meer over
Leeuwarden

De Hilversummers hebben op 9 januari vorig jaar een auto klemgereden of afgesneden en drie schoten afgevuurd met wat hoogstwaarschijnlijk een alarmpistool is geweest. Getuigen hebben knallen gehoord. Een getuige zag een lichtflits en een man met gestrekte armen iets op de auto richten. De auto waar op geschoten werd, ging er met piepende banden vandoor, richting het centrum van Leeuwarden.

Later vond de politie twee patroonhulzen en een knalpatroon dat niet was afgevuurd. De man die in het voertuig zat waarop werd geschoten, zei dat hij was achtervolgd door een auto. In de Vuurdoornstraat werd hij klemgereden en stapten de twee mannen uit. De Hilversummers zijn in de buurt van hun woonplaats op de snelweg aangehouden.

De 47-jarige zei dat er niet was geschoten en dat de andere auto ook niet was klemgereden. Hij zou zijn uitgestapt om met de bestuurder te praten. De man zou hem vervolgens bijna hebben aangereden. Op de handen van beide verdachten, de 50-jarige kwam niet naar de zitting, zijn schotresten aangetroffen.

Officier van justitie Henk Mous was ervan overtuigd dat beide mannen bij het schietincident betrokken zijn geweest. „Ik heb geen reden om te twijfelen aan de aangifte”, aldus Mous. De aanleiding tot het conflict zou liggen in de relationele sfeer. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier.

Nieuws

menu