Werkstraf voor gewelddadige straatroof op station in Leeuwarden

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Het met geweld roven van een telefoon, leverde een 22-jarige Leeuwarder vrijdag bij de politierechter een werkstraf op van 40 uur, plus 40 uur voorwaardelijk.
Lees meer over
Leeuwarden

Samen met een 20-jarige stadgenoot was de Leeuwarder op 21 oktober vorig jaar op het station in Leeuwarden op de minderjarige eigenaar van de telefoon afgestapt. De jongen had al een tijdlang ruzie met de 20-jarige. Op camerabeelden was te zien dat vooral de jongste verdachte nogal wat agressie tentoonspreidde. Hij gaf de jongen een paar klappen.

Beide verdachten voelden in de jaszakken van het slachtoffer. Uiteindelijk was het de 22-jarige Leeuwarder die de telefoon pakte. Die zou hij even later aan zijn maat hebben gegeven, die volgens hem het toestel op de Oosterkade in het water had gegooid. De id-kaart van de jongen had hij gehouden, die vond de politie terug op zijn slaapkamer.

Volgens de officier van justitie kon je eigenlijk wel spreken van een straatroof, of – juridisch – van een diefstal met geweld. „Hier staan gevangenisstraffen van maanden op”, waarschuwde de officier. De rechter legde een onvoorwaardelijke celstraf op van 17 dagen, net zo lang als het voorarrest. De 22-jarige hoeft dus niet terug naar de gevangenis. De zaak van de medeverdachte werd aangehouden, zijn advocaat was verhinderd.

Nieuws

menu