Werkstraf en rijontzegging voor vluchtende scooterrijder die fietser schepte

FOTO CAMJO MEDIA/ROBERT JAN BOONSTRA

Een 19-jarige scooterrijder uit Leeuwarden die in mei 2019 met hoge snelheid door het drukke centrum van de stad reed en vervolgens een fietser schepte, is donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur plus 120 uur voorwaardelijk. De Leeuwarder kreeg een rijontzegging van 18 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

De scooterrijder was op de vlucht geslagen voor een motoragent, hij was bang dat zijn scooter in beslag zou worden genomen. Wat volgde was een achtervolging met hoge snelheden vanuit Leeuwarden-West door de smalle straten van het centrum. De rit eindigde abrupt toen de scooter op de Korfmakerstraat een oudere fietser aanreed. Volgens een getuige had de scooter „een bloedgang” toen die op de de fietser botste.

Zowel de fietser als de verdachte raakten gewond. De fietser is nog steeds niet volledig hersteld, hij liep een gebroken heup op. De scooterrijder was onder invloed, hij had een dag eerder wiet gerookt. De rechtbank vond dat de Leeuwarder „onaanvaardbare risico’s” had genomen door met hoge snelheden door het drukke centrum van zijn woonplaats te rijden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Rechtbank