Werkplaats Oud-Oost helpt financieel kwetsbaren

Vrijwilliger Rienk Veenendaal op de fietsafdeling. (eigen foto)

Stichting Werkplaats Oud-Oost, onderdeel van Netwerkcentrum Leeuwarden, is een locatie waar vooral met de handen wordt gewerkt door vrijwilligers. Er zijn aan de Ouddeelstraat 9 onder andere een fiets-, tuin-, hout- en metaalafdeling. Ook worden er productiewerkzaamheden verricht.
Lees meer over
Leeuwarden

,,Eind 2019 zijn we gestart met een nieuw fietsenproject, ondersteund door Samen voor alle Kinderen en Stichting Leergeld Leeuwarden in samenwerking met de ANWB en Veilig Verkeer Nederland. Het is voor kinderen die opgroeien in een huishouding waar (te) weinig financiële middelen beschikbaar zijn om zelf een fiets te kopen. Zij kunnen via samenvoorallekinderen.nl een aanvraag voor een fiets doen”, zo vertelt coördinator Senan Hubanic.

Ook volwassenen die krap bij kas zitten en een fiets nodig hebben kunnen contact opnemen met hun wijkteam. Vervolgens wordt bekeken of de aanvrager recht heeft op een fiets. Als dit het geval is zal het wijkteam contact met Werkplaats Oud-Oost opnemen. Tevens kunnen deze financieel kwetsbare mensen dan langskomen voor goedkope fietsreparaties.

Op de houtafdeling zijn vrijwilligers dagelijks bezig met het maken van mooie dingen. Denk bijvoorbeeld aan houten bloembakken voor de gemeente of buurthuizen. In overleg zijn allerlei klussen mogelijk. De metaalafdeling is vooral ter ondersteuning van de andere afdelingen van de werkplaats. Ze doen ook kleine reparaties aan scooters, huishoudelijke apparaten, radio’s, televisies, etc.

,,Voor mensen met een laag inkomen die zelf geen sociaal netwerk en auto hebben doen wij in overleg met uw wijkteam binnen de gemeente Leeuwarden ook verhuizingen”, zo vervolgt Hubanic. ,,Sinds jaar en dag doen wij al tuintjes voor mensen die krap bij kas zitten en zelf hun tuin niet kunnen onderhouden. Kom een keer langs om te kijken wat we doen of wanneer je als vrijwilliger bij ons aan de slag wilt.”

Nieuws

menu