Wegpiraten op de vlucht voor politie in Leeuwarden

Politie. Foto: LC/Arodi Buitenwerf

Een 36-jarige motorrijder uit De Westereen is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor meerdere zaken bekeurd na een kat-en-muisspel met de politie.
Lees meer over
Leeuwarden
Noardeast-Fryslân

De man kreeg tegen een uur een stopteken op de Groningerstraatweg in Leeuwarden. Daar wilde hij niet aan voldoen waarna hij er op hoge snelheid vandoor ging in de richting E10/Swarteweisein. Toen de verdachte de snelheid van 175 kilometer per uur bereikte, werd uit veiligheidsoverwegingen besloten te achtervolging te stoppen.

Ingeseinde collega-agenten wachtten de man op bij Hurdegaryp. Daar probeerde hij er andermaal vandoor te gaan, maar deze poging mislukte.

De Westereender bleek onder invloed van alcohol en kreeg een rijverbod van 6 uur. Ook kreeg hij proces-verbaal voor negeren stopteken, te snel rijden en rijden onder invloed. De man moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Wilde achtervolging

Een paar uur daarvoor moesten agenten alle hens aan dek zetten om een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden te pakken te krijgen. Zij negeerde in haar woonplaats ook een stopteken waarna een wilde achtervolging volgde. Zij haalde daarbij gevaarlijke capriolen uit. Uiteindelijk werd de vrouw door drie politiewagens klemgereden op de Van Harinxmabrug in Leeuwarden.

Zij kreeg proces-verbaal voor negeren stopteken en gevaarlijk rijgedrag. Waarom ze weigerde te stoppen is onbekend.

Nieuws

menu