Weer drie drugspanden gesloten in Leeuwarden: twee in verband met witwasonderzoek

Hennep. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Burgemeester Buma heeft de afgelopen twee dagen opnieuw drie drugspanden gesloten. Het gaat om een woning aan het Wilhelminaplein, één aan de Spoorstraat en een woning aan de Feytsmastraat.

Vrijdag waren de woning aan de Spoorstraat en het pand aan het Wilhelminaplein aan de beurt. Ook deze woningen waren in juni betrokken bij het grootschalige witwasonderzoek in Leeuwarden. Eerder deze week werden er ook vier panden gesloten in verband met deze zaak.

Lees ook: Vier drugspanden die betrokken waren bij het grote witwasonderzoek in Leeuwarden gesloten

In de woning aan de Spoorstraat trof de politie een hoeveelheid van 998,04 gram hennep, 765,81 gram hasj en 28 joints aan, evenals aan drugshandel gerelateerde goederen, zoals drugsadministratie, een geldtelmachine en spullen voor hennepteelt.

Opslaglocatie van Leeuwarder coffeeshop

Ten aanzien van de woning aan het Wilhelminaplein heeft de politie vastgesteld dat dit een stashlocatie, oftewel: opslaglocatie, was van een coffeeshop in Leeuwarden. De politie trof hier 3.400 joints, 11.032,40 gram hennep en 10.652,08 gram hasj aan.

Lees ook: Leeuwarden gaat terug naar twaalf coffeeshops nu één vergunning is ingetrokken

Ook hier werden nog goederen aangetroffen die aan drugshandel te relateren zijn: meerdere mobiele telefoons en simkaarten, weegschaaltjes, zeer grote sommen contant geld, een geldtelmachine, een PGP-toestel (om versleutelde berichten mee te versturen) en een jammer, een illegaal apparaatje dat een stoorsignaal verzendt. Ook werden er boksbeugels en pepperspray gevonden.

Hennepkwekerij, geen link met witwasonderzoek

Een dag eerder, donderdag, werd een woning aan de Feytsmastraat gesloten. Deze woning kan niet in verband worden gebracht met het witwasonderzoek, maar in deze woning werd in augustus een hennepkwekerij aangetroffen. Hier vond de politie destijds 20.740 gram aan henneptoppen, die lagen te drogen.

In 2019 zijn tot nu toe 25 panden gesloten op grond van de Opiumwet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden