Kerken in Leeuwarden slaan handen ineen voor Bosk: 'Als je hier als kerk niet aan meedoet, heb je eigenlijk geen bestaansrecht meer'

Het culturele project Bosk laat ook kerken in en rondom Leeuwarden niet onberoerd. Met onder andere workshops en lezingen willen de Leeuwarder godshuizen mensen aanzetten tot verandering. ,,Als je hier als kerk niet aan meedoet, heb je eigenlijk geen bestaansrecht meer.”

Germa Kamsma-Kunst knutselt samen met Jenushan (links) Merushan (midden) en Robishan aan een boom die nu onderdeel is van een tentoonstelling over BOSK in de Bonifatiuskerk.

Germa Kamsma-Kunst knutselt samen met Jenushan (links) Merushan (midden) en Robishan aan een boom die nu onderdeel is van een tentoonstelling over BOSK in de Bonifatiuskerk. Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen

Lees meer over
Leeuwarden

Een boute uitspraak van Germa Kamsma-Kunst (59), pastor van de Sint Vitusparochie in Leeuwarden. Ze was een van de eersten van de interkerkelijke groep Geloven in Leeuwarden die vond dat de kerken zich sterk moesten maken voor Bosk en daarmee het klimaat.