Waddenbelevingscentrum verhuist van kerk in Holwerd naar AquaZoo in Leeuwarden

FOTO AQUAZOO

Het Waddenbelevingscentrum ‘de Noordhoren’ verhuist van de huidige locatie in een kerk in Holwerd naar AquaZoo in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden
Noardeast-Fryslân

De dieren en materialen, waaronder het zes meter lange en twee meter brede zeeaquarium, krijgen allemaal een plaats in AquaZoo. Het aquarium maakte woensdag de dertig kilometer lange rit naar de nieuwe bestemming. Ook de schelpen, informatiematerialen en een slikbak, waarin eb en vloed worden nagebootst, worden overgenomen.

Zo krijgt AquaZoo er onder meer krabbetjes, schelpdieren, tongen, schollen, puitalen, zeenaalden, zeedonderpadden en hondshaaien bij. Deze zijn op een eerder moment al overgebracht naar een tijdelijke verblijfplaats, waar ze wachten tot ze weer in hun aquarium terecht kunnen.

Bestuurslid Maja Geluk denkt dat de dieren en planten in AquaZoo een nog groter publiek kan bereiken. Het Waddenbelevingscentrum werd in 2009 opgericht, nadat de Waddenzee werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Het aquarium en de getijdenbak zullen binnenkort te zien zijn bij in de dierentuin in Leeuwarden.

Nieuws

menu