Waar is kat Bill? 1000 euro voor wie hem weet te vinden

Kat Bill.

Dennis Abel uit Leeuwarden looft 1000 euro uit voor de vinder van de weggelopen kat Bill. 
Lees meer over
Leeuwarden

Tot schrik van Abel en zijn vriendin Irene Tiemersma bleek dat Bill tijdens hun vakantie is weggelopen. Het is een Maine Coon-kat, een duur kattenras, die volgens Abel wel eens voor het geld wordt meegenomen. Dennis hoopt door zijn hoge vindersloon de mogelijke doorverkoop van het beestje te slim af te zijn, want Bill is niet zomaar een kat.

Bill is vermist vanaf de Groeneweg en het laatst gezien in de Prinsentuin.

1000 euro als vindersloon

De negenjarige kater is al sinds 23 september vermist. ,,Hij kon niet zelfstandig naar binnen komen en degene die voor de kat zou zorgen heeft Bill dus niet binnengelaten. Waarschijnlijk had hij honger en is hij, op de dag dat ik met mijn vriendin thuiskwam van vakantie, weggelopen.” Abel mist de kat echt: ,,Bill is eigenlijk van mijn vriendin, maar ik ben gekker op dat beestje dan zij, zou ik bijna zeggen en daarom heb ik 1000 als vindersloon. Geld kun je terugverdienen. Deze kat niet.”

Abel hoopt met het hoge bedrag ook te bereiken dat meer mensen omkijken naar Bill. ,,Er zijn heel veel flyers met vermiste dieren in Leeuwarden. Deze advertentie springt er nu uit door het bedrag bovenuit.”

Nieuws

menu