Vrouw (38) uit Leeuwarden blijft maar winkeldiefstallen plegen: een maand cel

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 38-jarige vrouw uit Leeuwarden die maar winkeldiefstallen blijft plegen, is maandag door politierechter Marco de Vries veroordeeld tot een gevangenisstraf van een maand.
Lees meer over
Leeuwarden

Eind mei vorig jaar had de vrouw bij de Kruidvat in Leeuwarden twee flessen parfum gestolen. Op camerabeelden was te zien dat de vrouw iets uit het schap haalde, wegliep en toen ze terugkeerde verpakkingsmateriaal weggooide. Twee weken later had ze bij de Trekpleister een behoorlijke hoeveelheid cosmetica gestolen.

De vrouw zei dat ze zich niet veel kon herinneren. Ze was destijds zwanger, tegen de rechter zei ze dat ze waarschijnlijk de gestolen producten wilde verkopen om dingen voor haar kind te kunnen kopen. De vrouw kwam vaker met de politie in aanraking, meestal voor winkeldiefstallen. De vrouw heeft al eens een behandeling gehad en reclasseringstoezicht. Desondanks blijft ze strafbare feiten plegen.

Binnenkort weer voor de rechter voor diefstal

Binnenkort moet ze op een snelrechtzitting verschijnen omdat ze spullen heeft gestolen bij de Zeeman. De reclassering heeft er geen vertrouwen meer in dat ze de vrouw op het rechte pad kunnen krijgen. Op uitnodigingen om bij de reclassering te komen praten gaat ze niet in. Officier van justitie Martin Scharenborg eiste een celstraf van een maand.

„Ik weet niet wat ik anders moet doen”, aldus de officier. De grote angst van advocate Brenda van Lee was dat haar cliënte dan haar woning kwijt zou raken. Van Lee stelde voor om een werkstraf van 30 uur op te leggen. De rechter nam de eis van de officier over. „De enige manier om bij u in het hoofd te krijgen dat dit absoluut niet kan, is een gevangenisstraf”, verduidelijkte De Vries.

Nieuws

menu