Vraag om onderzoek misstanden Neushoorn

Neushoorn aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. FOTO NIELS WESTRA

De fractie van Gemeentebelangen Leeuwarden vraagt om een onderzoek naar ernstige misstanden in poppodium Neushoorn. Er zou onder ander sprake zijn van drugsgebruik en seks met stagiaires.
Lees meer over
Leeuwarden

Raadslid Gijs Jacobse baseert zijn vragen op een publicatie op de site van stadsblad Liwwadders. In het artikel wordt gesproken van ernstige seksuele misstanden, personeel dat drugs gebruikt die van bezoekers zijn ingenomen en van het ontbreken van toezicht. Vrijwilligers en stagiaires zouden zich volgens het artikel niet veilig voelen binnen het poppodium.

De website baseert zich op gesprekken met vrijwilligers, ondersteund met verslagen, fotomateriaal en chatberichten. De klachten worden door het management van Neushoorn en van het Friesland College niet herkend.

Jacobse vindt de beschuldigingen zo ernstig dat deze niet genegeerd kunnen worden en vraagt daarom om een onderzoek naar deze zaak. De fractie erkent dat Neushoorn een private organisatie is, maar deze is voor het voortbestaan wel afhankelijk van gemeentelijke subsidies.

Nieuws

menu