Voortvluchtige man met vuurwapen aangehouden in Borneostraat in Leeuwarden

De politie heeft maandagavond meerdere schoten gelost in de buurt van De Centrale in Leeuwarden. FOTO KAPPERS MEDIA

De politie heeft maandagavond na een lange zoekactie een man aangehouden die bij De Centrale met - naar later bleek - een nepwapen vluchtte voor de politie. Agenten losten meerdere schoten om hem tot stoppen te dwingen. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Lees meer over
Leeuwarden

De politie kreeg rond half negen de melding dat een onbekende man schoten zou hebben gelost bij De Centrale. Daarbij raakte niemand gewond. De verdachte ging er vervolgens te voet vandoor. Later bleek dat de man niet had geschoten, maar een nepwapen bij zich droeg.

Op beelden op sociale media was te zien hoe de man vluchtte via tuinen en zijstraatjes, terwijl de politie hem op de hielen zat. De politie bevestigt dat er door agenten meerdere keren geschoten is op de vluchtende man. Hij raakte gewond aan zijn heup.

De persoon hield zich op in de Borneostraat. De Vlietzone werd in de wijde omtrek afgesloten. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI) was aanwezig. De politie riep mensen nadrukkelijk op om bij het aantreffen van de verdachte zelf geen actie te ondernemen.

Wat de aanleiding is voor de schietpartij, is niet duidelijk. Volgens omstanders zou de man via de achterkant van een cafetaria aan De Centrale gevlucht zijn. Hij werd daar op het toilet gespot met een vuurwapen.

De zoekactie bracht veel mensen op de been. De politiehelikopter vloog boven Leeuwarden om politieagenten op de grond te ondersteunen met de zoektocht naar de verdachte. De politie doet onderzoek en dankt ooggetuigen voor het delen van informatie.


Nieuws

menu