Vlietzone: klachten over zorgaanbieder Strong ID nemen weer toe

De oude garage van Douma, hier wonen cliënten van zorgverlener Strong ID in de Willem Loréstraat in Leeuwarden.

De oude garage van Douma, hier wonen cliënten van zorgverlener Strong ID in de Willem Loréstraat in Leeuwarden. FOTO MARCHJE ANDRINGA

Het aantal klachten over incidenten rond zorgaanbieder Strong ID in de Vlietzone in Leeuwarden neemt weer toe. Dat werd woensdagavond gemeld tijdens een ‘bijpraatsessie’ over de Vlietzone in de raad. Aantallen werden niet genoemd.
Lees meer over
Leeuwarden

De problemen in de Vlietzone kwamen in de nazomer van 2019 aan het licht door de problemen rond Strong ID. De omgeving werd tot overlastgebied verklaard, er kwam cameratoezicht en wijk en politiek gingen met elkaar in gesprek waarna steeds meer problemen in de wijk duidelijk werden. Zoals het hoge aantal zorgaanbieders, de vele huisjesmelkers die in de wijk zitten en de verwaarloosde indruk die een deel van de wijk maakt.

Volgens de gemeente is er intensief contact rond de overlast rond Strong ID. Ook handhaving en politie zijn daarbij betrokken. ,,Meerdere bewoners tegenover Strong ID zijn vertrokken”, aldus Sebas Veenstra van de stichting Vlietvaardig. ,,Toen de camera’s er nog hingen, was het rustiger.”

Marcel Lautenbach van Strong ID erkent dat het wat onrustig was de laatste tijd, maar volgens hem gaat het nu weer beter.