Visie wethouder Leeuwarden: 'Bouw weer sociaal in nieuwe wijken'

Nieuwe Leeuwarder woonwijken moeten voortaan altijd een mix bieden van koophuizen en sociale huurwoningen. Ook op het platteland moeten woningcorporaties aanwezig blijven.

De Leeuwarder volkshuisvestingswethouder Hein de Haan (PvdA), met op de achtergrond de buurt Achter de Hoven/Vegelin. Deze vroegere probleemwijk werd twintig jaar geleden deels gesloopt en herbouwd. Hierdoor ontstond er een betere menging van armere en rijkere bewoners. De sfeer en het imago van de buurt werden hier sterk mee verbeterd.

De Leeuwarder volkshuisvestingswethouder Hein de Haan (PvdA), met op de achtergrond de buurt Achter de Hoven/Vegelin. Deze vroegere probleemwijk werd twintig jaar geleden deels gesloopt en herbouwd. Hierdoor ontstond er een betere menging van armere en rijkere bewoners. De sfeer en het imago van de buurt werden hier sterk mee verbeterd. FOTO NIELS WESTRA

Lees meer over
Leeuwarden

Dit staat in de ontwerp-volkshuisvestingsvisie die de PvdA-wethouder Hein de Haan begin deze zomer uitbracht. De gemeenteraad buigt zich er komende herfst over. Het betekent een breuk met het beleid van de afgelopen twintig jaar. Toen lag de nadruk bij uitbreidingswijken vooral op koopwoningen.

Nieuws

menu