Vijftig uur lang bijna non-stop dansen: winnen Meysam Zeynalabedin en Linda Visser uit Leeuwarden hoofdprijs van 100.000 euro?

Meysam Zeynalabedin en Linda Visser uit Leeuwarden. FOTO DANCE COMPANY 058

Een vijftig uur durende danswedstrijd, live op televisie. Op 14, 15 en 16 oktober zendt SBS 6 De Dansmarathon uit. Meysam Zeynalabedin en Linda Visser uit Leeuwarden vormen één van de 100 koppels die strijden om de hoofdprijs van 100.000 euro.
Lees meer over
Leeuwarden
Media

Zeynalabedin vluchtte uit Iran en volgde vervolgens de dansopleiding bij D’Drive. Hij heeft nu zijn eigen dansschool Dance Company 058 in Leeuwarden. Visser is al jaren zijn danspartner en ze is docent op de dansschool van Zeynalabedin. Samen dansen ze van donderdag tot en met zaterdag om de hoofdprijs te winnen, maar ook voor het Longfonds.

In totaal krijgt ieder koppel 5 uren pauze, die op eigen wijze te verdelen zijn over de wedstrijd. In deze 5 uren pauze valt alles wat je niet op de dansvloer kunt doen: eten, drinken, toiletbezoek, slapen, maar ook fysiotherapiebehandelingen zijn mogelijk.

Het koppel dat na 50 uren nog op de benen staat en de minste pauzes heeft genomen, wint de hoofdprijs. Maar er is ook een jury aanwezig die in de gaten houdt of er wel echt ‘gedanst’ wordt. De jury kan gele kaarten uitdelen en daarna ook koppels van de dansvloer af sturen.

In de dansschool Dance Company 058 wordt er om de docenten een hart onder de riem te steken ook een mini-dansmarathon gehouden: De Dansmarathon Leeuwarden. Dit is ook onderdeel van het SBS 6-programma. Met Eric en Jessica van de Burgt, een stel uit Oosterwolde, doen er nog twee Friezen mee aan het programma.

De Dansmarathon wordt vanaf donderdag 14 oktober 19.00 uur vijftig uur non-stop uitgezonden op SBS6.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen