Vijftal rijdt in auto zonder band en laat een groot krasspoor achter voor de politie

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf mensen aangehouden. Zij reden op één velg zonder band in de wijk Westeinde in Leeuwarden en er bestond het vermoeden dat ze een auto-inbraak hadden gepleegd.
Lees meer over
Leeuwarden

In Westeinde had de auto diepe krassporen in het asfalt achtergelaten en op de Balthasar Bekkerwei lag nog een stuk band. Het spoor in het wegdek liep vervolgens via Marsum naar Deinum.

Ondertussen had de politie ook doorgekregen dat er geprobeerd was een auto te stelen, een raam van een auto was daarbij vernield.

Op de Hegedyk in Boksum vonden agenten de auto uiteindelijk: het rechtervoorwiel stond op de velg. Een 35-jarige man uit Vriezenveen, een 26-jarige man uit Leeuwarden, een 33-jarige man uit Winschoten, een 23-jarige vrouw uit IJlst en een 44-jarige vrouw uit Zwolle werden aangehouden.

Na hun aanhouding kreeg de politie nog een melding van een autoinbraak: uit deze auto was het reservewiel gestolen. Dit wiel is vermoedelijk gebruikt voor het voertuig waarin de verdachten reden, zo vermoedt de politie.

Nieuws

menu