Vier plannen voor toekomst Zalen Schaaf

 Zalen Schaaf in de Leeuwarder Breedstraat.  Foto LC/Erwin Boers

Zalen Schaaf in de Leeuwarder Breedstraat. Foto LC/Erwin Boers

Er zijn vier plannen voor de toekomst van Zalen Schaaf. De gemeente Leeuwarden had een prijsvraag voor de toekomst van Zalen Schaaf uitgeschreven, die tot gisteren (woensdag) konden worden ingediend.
Lees meer over
Leeuwarden

Wie de plannenmakers zijn en wat de plannen inhouden: daarover doet de gemeente Leeuwarden geen mededelingen. Een selectiecommissie gaat de plannen nu eerst beoordelen. In die commissie zitten vertegenwoordigers van de gemeente, het culturele veld en omwonenden. Die commissie maakt een rapport en daarna worden de plannen gepresenteerd.

De gemeente wil het monumentale zalencentrum in de Breedstraat op termijn verkopen of verhuren aan de initiatiefnemers met het beste idee. Het plan moet financieel haalbaar, origineel en aansprekend zijn. En een meerwaarde hebben voor de wijk en de stad.

Het gebouwencomplex is de afgelopen jaren ter beschikking gesteld aan verschillende tijdelijke gebruikers, maar dit leverde geen kostendekkende huur op. Het is niet bekend wanneer de selectiecommissie klaar is met haar werk en wanneer bekend wordt welk plan als winnaar uit de bus komt.