Vier maanden cel voor kleding stelende Roemenen in Leeuwarden, Wolvega en Joure

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Twee Roemenen (30 en 36 jaar) die zich begin dit jaar schuldig maakten aan mobiel banditisme, zijn woensdag bij verstek veroordeeld tot vier maanden cel.
Lees meer over
Leeuwarden
De Fryske Marren
Weststellingwerf

De Roemenen hebben op 13 en 14 maart in winkels in Joure, Wolvega en Leeuwarden kleding – T-shirts – en dure rugzakken gestolen. De twee werden min of meer op heterdaad betrapt toen ze in een Scapino-winkel in Wolvega waren. Toen ze de winkel verlieten, ging het alarm af.

In de auto van het tweetal werden tassen met kleding en parfum gevonden. Een dag eerder hadden ze bij de Scapino in Joure voor zo’n 600 euro aan kleding gestolen. Bij een schoenwinkel in Leeuwarden hadden ze drie rugzakken met een verkoopwaarde van 300 euro gepikt.

,,Een schoolvoorbeeld van mobiel banditisme”, stelde officier van justitie Sus Broekstra. Volgens de officier waren er ook aanwijzingen dat de Roemenen, er zou nog een derde verdachte in het spel zijn, in dezelfde periode in Emmeloord zijn geweest. ,,Dit is pure business”, aldus de officier. ,,Ze komen hier om heel gericht te stelen”, wist ook rechter Klaas Bunk.

Nieuws

menu