Verwarring rond noodverordening Leeuwarden: supermarkt sluit de deuren

Jumbo Lieuwenburg.

Jumbo Lieuwenburg. FOTO SCREENSHOT GOOGLE STREETVIEW

De Jumbo in Camminghaburen is gisteren dichtgegaan door de noodverordening. Terwijl dat volgens de noodverordening niet hoefde.
Lees meer over
Leeuwarden

In een verklaring op Facebook laat de Jumbo Lieuwenburg weten dat ze verkeerd geïnformeerd waren over de noodverordening door ‘verschillende kanalen waaronder de politie’. Op basis van de informatie besloot de Jumbo te sluiten.

Welke informatie de supermarkt kreeg, wilde de bedrijfsleiding van de Jumbo Lieuwenburg niet zeggen. Navraag bij het hoofdkantoor in Veghel leerde dat de supermarkt zelf contact had gehad met de politie. ,,Iemand van de meldkamer stelde dat op basis van zijn informatie ‘niemand meer op straat mocht’. Daarop besloot de supermarkt te sluiten”, aldus Rennie Vernooij van Jumbo.

De politie kon de lezing van de Jumbo niet bevestigen, en verwijst door naar de gemeente Leeuwarden die volgens de politie over de communicatie rondom de noodverordening gaat.

In het persbericht dat de gemeente gistermiddag om 16.00 uur uitdeed, staat te lezen dat de noodverordening geldt voor de hele stad Leeuwarden. Iedereen wordt opgeroepen ‘weg te blijven uit het aangewezen gebied en niet meer naar buiten te gaan’.