Vertrouwen is terug in bouw Cambuurstadion: het moet in augustus 2022 klaar zijn

Impressie van het nieuwe Cambuurstadion. BRON WIDDERSHOVEN ARCHITECTEN

De gemeente Leeuwarden pakt de gebiedsontwikkeling in het WTC/Cambuurgebied weer op: ,,Wij hebben deze week vertrouwen gekregen in de ontwikkeling en de financiering’’, zegt wethouder Hein de Haan.

Ruim een maand geleden kwam de ontwikkeling van het stadion tot stilstand. De Stadionontwikkeling Cambuur B.V. (SOC) en Cambuur hadden nog geen akkoord over het stadion, terwijl de financiering van het project ook niet rond bleek te zijn. Dat was in strijd met de afspraken. Daarom besloot de gemeente te stoppen met het bouwrijp maken van de grond.

Deze week voerde de gemeente intensieve gesprekken met partners, zoals ontwikkelaar Wyckerveste, Cambuur zelf en stadionbouwer Van Wijnen. ,,Alles is gecheckt, ook de financiën bij de Rabobank, we hebben nu vertrouwen dat het goedkomt’’, zegt De Haan.

De ontstane vertraging is niet meer in te halen. ,,Maar alle inzet is er nu wel op gericht om Cambuur vanaf augustus 2022 in het nieuwe stadion te laten spelen, dus in het seizoen 22/23.’’

Formeel is bij de gemeente nog altijd geen bouwvergunning aangevraagd voor het stadion. Maar dat duurt niet lang meer, verwacht De Haan. De gemeente steekt miljoenen in herinrichting van het gebied achter het WTC.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Nieuw Cambuurstadion