Verkeersregelaars ingezet vanwege drukte in Wielenpôlle

FOTO JARING RISPENS

Het bericht dat de gemeente Leeuwarden het kerstdorp in de wijk Wielenpôlle wil afsluiten omdat het er te druk zou worden, bracht dit weekend de nodige onrust teweeg op sociale media. Lijst 058 heeft er inmiddels vragen over gesteld. Volgens een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden is er echter geen sprake van dat de gemeente het dorp wil dichtgooien.
Lees meer over
Leeuwarden

De gemeente ziet wel dat het in de wijk op sommige momenten druk is. Daarom worden verkeersregelaars ingezet die het verkeer en bezoekers van het kerstdorp dan moeten helpen spreiden. ,,Wij monitoren op drukte en we bekijken hoe we ondersteunend kunnen zijn om de drukte in goede banen te leiden. Dat is niet anders in de Wielenpôlle, waar ook veel mensen naartoe komen'', legt de woordvoerder uit.

Dat de gemeente zou hebben aangegeven dat het kerstdorp mogelijk dicht moet, ontkracht ze. ,,Dat komt niet bij ons vandaan.''

File voor lichtjespektakel

Bewoners van de Wielenpôlle hebben hun straten net als elk jaar helemaal in kerstsfeer gebracht, huizen en straten zijn versierd met kerstlichtjes en dat trekt veel bekijks. Elke avond worden bovendien eten en drinken in de wijk verkocht. Zaterdag stond het verkeer bij de rotonde bij de ingang van de Wielenpôlle vast, zondagavond was er opnieuw een stoet auto's richting de wijk.

Talloze kerstlampjes, sneeuwpoppen en kerstbomen verlichten de Wielenpôlle. Bekijk hier hoe dat eruit ziet:

Volgens de woordvoerder leidt de situatie in de wijk bij de gemeente nog niet tot grote bezorgdheid. Wel staat een gesprek met wijkbewoners op de planning over wat er meer mogelijk is om de drukte in goede banen te leiden. ,,We bekijken wat we kunnen doen om alles zo goed mogelijk te laten lopen. En daarin zoeken we elkaar op, komende week is er sowieso een gesprek.'' Of er al een afspraak gepland staat of dat die nog gemaakt wordt, wist de woordvoerder niet.

Bewoners van de Wielenpôlle roepen bezoekers van de wijk via op social media op om genoeg afstand te houden.

Nieuws

menu