Lees terug: 19-jarige slachtoffer in Groene Sterzaak vordert ruim 22.000 euro

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Vrijdag 13 september 2019 werd een 18-jarige man (nu 19 jaar oud) uit Groningen ontvoerd en mishandeld achtergelaten bij recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. Hij vordert ruim 22.000 euro van zijn belagers, dat meldde zijn advocaat Jan van der Molen maandag in de rechtbank.
Lees meer over
Leeuwarden

De man uit Groningen werd in zijn woonplaats ontvoerd en naar de Groene Ster bij Leeuwarden gereden vanwege een drugsconflict.

In het recreatiegebied is hij vervolgens zwaar mishandeld. De man werd er met tape omwikkeld, geboeid met tie-wraps en met terpentine overgoten. Toen hij dreigde te stikken, maakten de mannen ruimte om te ademen. ,,We moeten hier geen doden hebben’’, verklaarde iemand.

De Groninger kampt sinds het voorval onder meer met ptss en een slaapstoornis. Volgens advocaat Van der Molen van de Groninger betreft de claim 20.000 euro smartengeld en ruim 2.000 euro aan materiële schade, zoals tandartskosten en het eigen risico van de zorgverzekeraar.

Voor de behandeling van de zaak zijn vier dagen uitgetrokken. Maandag stonden vier mannen terecht, dinsdag twee. Lees in dit artikel het verloop van de eerste dag terug.

Nieuws

menu