Verdachte schietpartij Leeuwarden: 'Ik wilde geen wapens'

FOTO DE VRIES MEDIA

Een 29-jarige man uit Zoetermeer die betrokken was bij een schietpartij op 13 maart in de Auke Stellingwerfstraat in Leeuwarden beweert dat hij andere verdachten opgeroepen had geen wapen mee te nemen.
Lees meer over
Leeuwarden

Er werden in de late avond meerdere schoten gelost in de richting van de ex-vriend van de Leeuwarder vriendin van de man uit Zoetermeer. De auto van de ex werd beschadigd, maar er raakte niemand gewond. 

De verdachte die gisteren op de rechtbank verscheen bij een pro-formazitting, wordt poging tot doodslag in vereniging, openlijk geweld en verboden wapenbezit verweten. 

Hij verklaarde dat hij al een tijd in onmin leefde met de ex van zijn vriendin in Leeuwarden. Die zou hem en zijn vriendin al zeker anderhalf jaar lang herhaaldelijk hebben bedreigd. Die avond zou de verdachte de twee kinderen van de vrouw ophalen om op hen te passen.

Het ene kind was van de vrouw en de verdachte, het andere kind van de vrouw en de ex. De verdachte verklaarde dat hij bang was voor de Leeuwarder. Daarom zou hij zijn jongere broer, zijn vader, een zwager en een kennis gevraagd om hebben om naar Leeuwarden te komen en hem bij te staan.

Hij stelde echter dat hij er ook nadrukkelijk op had aangedrongen dat ze geen wapens moesten meenemen. Dit gebeurde toch. Wie er precies heeft geschoten is nog onduidelijk. 

Vrijdag is er een pro-formazitting met de 24-jarige broer als verdachte. De drie andere verdachten moeten op een later moment voorkomen.

Nieuws

menu