Massale vechtpartij tussen groepen 'voetbalsupporters' bij station Leeuwarden, treinverkeer enige tijd stilgelegd

De politie was massaal aanwezig bij het station in Leeuwarden.

De politie was massaal aanwezig bij het station in Leeuwarden. Foto KappersMedia

Bij het station van Leeuwarden was het vrijdagavond even voor 21.00 uur erg onrustig. Er was veel politie op de been vanwege een mogelijke vechtpartij tussen groepen voetbalsupporters.
Lees meer over
Leeuwarden

In Leeuwarden zochten voor het station zo’n 30 tot 40 personen de confrontatie met elkaar op, zegt politiewoordvoerder Renate Winkel. Omdat mensen op het spoor liepen werd het treinverkeer op last van de politie enige tijd stilgelegd. Inmiddels is de dienstregeling weer opgestart.

Of het om voetbalsupporters ging, kon de woordvoerster om privacyredenen niet zeggen. Wel zegt ze dat er beelden rondgaan van het incident op sociale media. Daar is een filmpje te zien, geplaatst door iemand die zegt dat het gaat om een vechtpartij tussen supporters van SC Cambuur en SC Heerenveen. Te zien is hoe mannen met elkaar op de vuist gaan.

Volgens Winkel zijn er aanhoudingen verricht, wie de arrestanten zijn en waarvoor ze zijn aangehouden kon ze niet vertellen. Of er gewonden zijn gevallen is ook onduidelijk, geeft ze aan. Zaterdag is daarover waarschijnlijk meer bekend.

Rond tien uur was er nog veel politie aanwezig in de binnenstad van Leeuwarden.