Vanaf nu in Leeuwarden eten bestellen via bezorgapp Uber Eats

Uber Eats. FOTO EMIEL MUIJDERMAN

Uber Eats is vanaf donderdag ook beschikbaar in Leeuwarden. Verschillende restaurants en andere eetgelegenheden hebben zich al aangesloten bij de bezorgapp.
Lees meer over
Leeuwarden

Zo kunnen liefhebbers van KFC nu hun favoriete kipgerechten thuis laten bezorgen. Ook FEBO, Subway en Bakker Bart doen mee. Op de website van Uber Eats zijn andere aangesloten eetgelegenheden te zien. Er is gekozen voor Leeuwarden en vier andere nieuwe steden, omdat data lieten zien dat er in deze steden veel interesse in de bezorg-app is.

Uber Eats werkt als volgt: de gebruiker downloadt de Uber Eats-app, selecteert een restaurant, bestelt een maaltijd en betaalt in de app. Het restaurant begint dan de maaltijd te bereiden. Als deze klaar is, stapt een bezorger in de buurt in de auto, op de fiets of op de scooter, haalt de bestelling op en brengt deze naar het opgegeven adres. De voortgang van de bezorger is te volgen op een kaart. Ook kunnen horecaondernemers ervoor kiezen zelf de bestellingen rond te brengen.

De app wordt nu uitgerold in Leeuwarden, dus veel bezorgers zijn er nog niet. Bij sommige eetgelegenheden kan daarom nog niet besteld worden, omdat er simpelweg nog geen bezorger in de buurt is.

Nieuws

menu