Roze Zaterdag Leeuwarden maakt programma bekend: pramenparade en veel muziek

Sipke Jan Bousema en gedeputeerde Avine Fokkens hijsen de regenboogvlag voor het Provinciehuis op 20 juni 2020. Foto archief LC Foto: Jaap Schaaf

De organisatie van het LHBTI+-evenement Roze Zaterdag maakte bekend wat er bij de komende editie, die op 16 oktober in Leeuwarden plaatsvindt, op het programma staat. Er komt een optocht met bootjes door de Leeuwarder grachten - een ‘pramenparade’. Daarnaast treedt de Amerikaanse band Kid Creole and the Coconuts op.
Lees meer over
Leeuwarden

Dat werd zaterdagmiddag gezegd tijdens een online ‘verrassingsprogramma’. Er waren toespraken van Tûmba-directeur Mirka Antolovic, wethouder Hein Kuiken en Simon Timmerman namens Roze Zaterdagen Nederland. De muzikant Blondeau verzorgde een optreden.

‘City of Love’

De Roze Zaterdag in Leeuwarden omvat ook een informatiemarkt en een ‘roze kerkdienst’. Wethouder Kuiken heeft er zin in. ,,Leeuwarden is City of Love. Dat is niet zomaar een kreet, dat is een gegeven. Iedereen is welkom in onze gemeente.”

Het jaarlijkse evenement werd in verband met de coronacrisis al twee keer eerder uitgesteld.

Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag op basis van een winnend bidbook. Het jaarlijkse evenement wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend. In 2022 vindt Roze Zaterdag in Rotterdam plaats, in 2023 in het Zeeuwse Goes.

De dag heeft als doel de diversiteit van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (LHBTI’ers) te tonen en zo respect en begrip te vergroten.

Nieuws

Meest gelezen