Update over vechtpartij station Leeuwarden: man (22) op hoofd geslagen, minderjarige jongen gestoken en in water gevallen

Aan de Willemskade in Leeuwarden is zondagavond een persoon te water geraakt. FOTO AS MEDIA

Een man van 22 jaar uit Leeuwarden en een minderjarige jongen uit de gemeente Súdwest-Fryslân zijn zondagavond gewond geraakt bij een vechtpartij aan de Stationsweg in Leeuwarden. Ze worden door de politie allebei gezien als verdachten.
Lees meer over
Leeuwarden

Het onderzoek loopt nog, maar tot nu toe is vastgesteld dat de man uit Leeuwarden en de jongen uit Súdwest-Fryslân vermoedelijk met elkaar hebben afgesproken op het station. Zij raakten met elkaar in conflict en het kwam tot een gevecht. De Leeuwarder werd daarbij met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. Vervolgens werd de jongen gestoken.

De jongen rende daarna weg in de richting van de Willemskade en belandde daar in het water van de stadsgracht. Een omstander sprong in het water en kon de jongen, met hulp van twee agenten, op de kant krijgen. De Leeuwarder en de jongen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Leeuwarder is na behandeling aangehouden door de politie. De jongen verblijft nog altijd in het ziekenhuis.

Nieuws

menu