Tweede plek Nederlandse Wiskunde Olympiade voor leerling Beyers Naudé

FOTO PIXABAY

Thian Tromp uit Leeuwarden heeft de tweede plek weten te bemachtigen tijdens de Nederlandse Wiskunde Olympiade in de categorie klas 6 en heeft daarmee een geldbedrag van 150 euro gewonnen. Hij zit op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

De eerste plek in deze categorie was voor Kevin van Dijk uit Oeffelt.

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een wedstrijd voor middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in wiskunde. In drie categorieën (klas 4 en lager, klas 5, klas 6) wordt er gestreden in drie rondes. Aan de eerste ronde in januari deden 7962 leerlingen van 330 verschillende scholen uit het hele land mee. De beste deelnemers per categorie gingen door naar ronde twee waar in maart 785 leerlingen meededen.

Aan de finale op 11 september deden 156 leerlingen mee. De drie winnaars en alle nummers 2 tot en met 5 hebben een geldprijs gekregen en een extra cadeau. De meeste prijswinnaars hebben ook een plaats bemachtigd in de nationale selectie, samen met 14 andere leerlingen volgen ze van november tot juni een intensief trainingsprogramma. Uit de selectie zullen zes leerlingen Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade in juli 2021 in Rusland. Een team van tien leerlingen wordt geselecteerd voor de Benelux Wiskunde Olympiade in mei in België.

Nieuws

menu