Twee woningen en loodsencomplex in Leeuwarden gesloten in verband met harddrugshandel

FOTO ANP

Burgemeester Sybrand Buma van de gemeente Leeuwarden heeft donderdag twee woningen en een loodsencomplex en het omliggende erf gesloten vanwege drugshandel.
Lees meer over
Leeuwarden

Het gaat om een woning in de Konvooistraat en de Leendert Sinnemastraat in Leeuwarden, het loodsencomplex ligt aan de Greunsweg.

In het loodsencomplex vond de politie in september naast 6,81 gram amfetamine een doorgeladen vuurwapen en munitie. Eerder dit jaar werden een aantal andere loodsen op dit terrein voor drie maanden gesloten vanwege een hennepkwekerij. Hoewel de drugs elders op het terrein aangetroffen werden, heeft de gemeente besloten het hele loodsencomplex en het omliggende terrein voor zes maanden te sluiten.

In de woning aan de Konvooistraat vond de politie in augustus een handelshoeveelheid drugs (5,92 gram cocaïne en 1,44 gram mdma) en daarnaast een weegschaaltje met wit poederresidu. Deze woning is voor de duur van drie maanden gesloten, een ongewoon korte tijd voor de handel in harddrugs: normaal gesproken staat er zes maanden sluitingstermijn voor. „Vanwege de omstandigheden” is er gekozen voor een kortere sluitingstermijn, zo stelt de gemeente.

In de Leendert Sinnemastraat werd een dag later ook een handelshoeveelheid drugs aangetroffen, toen ging het om 6,46 gram cocaïne en 0,60 gram heroïne en ook een weegschaaltje. Deze woning werd wel voor zes maanden gesloten.

In 2020 is tot nu toe (met deze zaken erbij) 30 keer gebruik gemaakt van de sluitingsbevoegdheid van de burgemeester.

Nieuws

menu