Twee weken cel voor scooterrijder voor doorrijden na aanrijding

FOTO ANP

Een 27-jarige inwoner van Sneek moet twee weken de cel in omdat hij was doorgereden nadat hij met de scooter van zijn broer een 15-jarige jongen had aangereden. De jongen brak zijn pols, de scooterrijder had gezegd dat hij maar een ambulance moest bellen. Vervolgens was de Sneker weggegaan.
Lees meer over
Leeuwarden
Súdwest-Fryslân

Vrijdag moest hij voor de rechter verschijnen omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten zonder zich om het slachtoffer te bekommeren en omdat hij zonder rijbewijs – en dus onverzekerd – op de scooter had gereden. De Sneker kwam niet naar de zitting. Hij reed langs een groepje jongeren die aan het zwemmen waren in het water bij de Van Schouwenburgstraat.

gecompliceerde polsbreuk

Het slachtoffer keek niet uit, deed een stap achteruit en werd op het fietspad geraakt door de scooter. De 15-jarige jongen brak zijn pols en had een bloedende open wond aan zijn onderarm. De verdachte zei dat de jongen een ambulance moest bellen en liep weg. In het ziekenhuis bleek dat de 15-jarige een gecompliceerde polsbreuk had opgelopen.

De Sneker meldde zich later alsnog bij het politiebureau. Achteraf voelde hij zich schuldig omdat hij was weggegaan terwijl hij wist dat het slachtoffer gewond was. Hij gaf toe dat hij niet was gebleven omdat hij zonder rijbewijs op de scooter had gereden.

Vaker zonder rijbewijs gereden

De Sneker heeft vaker zonder rijbewijs gereden. Hij liep in een proeftijd en had nog een week cel boven zijn hoofd hangen. De politierechter bepaalde dat hij die week moet uitzitten. Voor het doorrijden en het rijden zonder rijbewijs legde de rechter nog eens een week cel op en een werkstraf van 80 uur.

Nieuws

Meest gelezen