Twee mannen uit Utrecht aangehouden voor bedrijfsinbraak in Leeuwarden

FOTO LC/ ARODI BUITENWERF

Een 29-jarige en een 31-jarige inwoner van Utrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat ze probeerden in te breken in een bedrijfspand op de Celsiusweg in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

De politie kreeg een inbraak- en sabotagealarm en ging op de melding af. Aangekomen bij het bedrijf, stond er een schuifdeur open met daarvoor een witte bedrijfsbus. Terwijl de politie naar de schuifdeur toe reed, kwam er een persoon uit het pand.

Hij sprintte weg, klom over een hek heen en verdween uit het zicht. Een agent zette de achtervolging in, klom ook over het hek en zag twee mannen wegrennen. Hij kon een persoon gelijk aanhouden.

De andere man sprintte verder, in de richting van de Archimedesweg. Ook hij kon even later aangehouden worden. Beide mannen zitten nog vast.

De politie vraagt mensen met een bedrijf in het gebied tussen de Celsiusweg en de Archimedesweg met camera’s rondom hun perceel om de beelden tussen 02:55 en 03:10 uur te bekijken en te checken of er iemand via hun terrein wegloopt.

Nieuws

menu