Twee automobilisten uit Leeuwarden betrapt op gebruik van drugs: testen positief op cocaïne, methamfetamine en amfetamine

Foto: ANP

Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden is maandagmiddag betrapt op het gebruik van cocaïne en methamfetamine. De man reed met zijn auto op de Aldlânsdyk en werd rond 12.15 uur aan de kant gezet voor een controle door de politie.
Lees meer over
Leeuwarden

De bestuurder bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Agenten lieten hem een speekseltest doen en toen bleek dat de man onder invloed was van drugs. Er is bloed afgenomen om de waarden te bepalen. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het besturen van een auto onder invloed van verdovende middelen. De Leeuwarder kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 24 uur.

Later op de dag werd de bestuurder van een auto gecontroleerd op de Brandemeer in Leeuwarden. De 43-jarige Leeuwarder werkte mee aan een speekseltest en bleek positief te testen op het gebruik van amfetamine. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar nam een GGD-arts bloed af om te achterhalen hoeveel Leeuwarder had gebruikt. De agenten hebben een proces-verbaal opgemaakt en de bestuurder kreeg een rijverbod voor 24 uur.

Nieuws

menu