Bus belandt op zijn kant in sloot bij Weidum, 63-jarige chauffeur uit Veendam overleden

FOTO EN VIDEO: DE VRIES MEDIA

De man die zaterdagavond om het leven kwam op de Hegedyk in Weidum is een 63-jarige inwoner van de gemeente Veendam. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Hij bestuurde een bus en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Vervolgens raakte de touringcar een boom en kwam daarna op zijn zijkant in een sloot terecht.
Lees meer over
Leeuwarden

Het ongeluk gebeurde iets na 20.00 uur. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Naast de bestuurder zaten er nog vier andere mensen in de touringcar. .

Ambulancepersoneel behandelde de chauffeur, die in de bus bekneld was geraakt. Rond half twaalf zaterdagavond kwam het bericht dat alle hulp niet meer mocht baten. De man stief ter plekke aan zijn verwondingen.

Van de vier passagiers bleven er twee ongedeerd. Twee anderen raakten gewond, waarvan een iemand ernstig. Deze persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

Vervangend vervoer

De bus werd ingezet als treinvervangend vervoer, omdat er tussen Leeuwarden en Stavoren het hele weekend geen treinen rijden, bevestigt een woordvoerder van Arriva. Normaal gesproken wordt de bus, met de naam ‘The Grone’, door een bedrijf uit Groningen gebruikt voor toeristische rondritten in de regio. Vanwege de coronapandemie liggen die activiteiten stil.

De politie onderzoekt het ongeval. Mogelijke heeft de plaatselijke dichte mist een rol gespeeld.

Nieuws

menu