Tot tranen toe geroerd na bezoek ezels aan huis: 'Ik zat al sinds mei binnen, wat is dit mooi'

Tynie, Ellie, ezels Momo & Bibi, Yme en Judith van de kinderboerderij. Foto: Henk Albers

Ellie de Jong-Buiter kon haar geluk vrijdagmiddag niet op. De 77-jarige bewoonster van De Hofwijck werd in haar tuintje verrast met een bezoekje van ezels Momo en Bibi, afkomstig van Kinderboerderij Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

Ze pinkte na afloop zelfs een paar tranen van blijdschap weg, toen jongere zus Tynie (73) haar weer naar binnen had gereden. ,,Wat was het heerlijk om eindelijk even lekker buiten in de frisse lucht te zijn, en wat was het gezellig en mooi om die lieve ezels te kunnen aaien”, sprak Ellie met aangedane stem. In mei was ze op straat gevallen en sindsdien had ze alleen maar binnen gezeten. ,,Hopelijk kan ik er straks met een rollator voorzichtig op uit als het wat beter met me gaat”, zo besloot ze hoopvol met een glimlach.

Germ Reitsma, beheerder van de kinderboerderij, bracht niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst boerderijdieren mee naar een woonzorgcentrum. ,,Sinds afgelopen zomer konden ouderen op woensdagmorgen, dankzij samenwerking met Amaryllis, bij ons op de kinderboerderij terecht voor een paar gezellige uurtjes. Helaas was dat gezamenlijke bakje koffie, het knutselmomentje, of even langs de dieren op de kinderboerderij, niet meer mogelijk na coronamaatregelen die per half november van kracht werden”, aldus Reitsma, die het daarom over een andere boeg gooide. ,,Dus brengen we nu de dieren naar de ouderen toe, en wat geeft dat veel voldoening. Echt geweldig. Vorige week gingen we met een bakfiets met daarin konijnen en cavia’s op pad, nu dus met ezels, en volgende week bedenken we in overleg met Amaryllis wel weer wat leuks.”

Nieuws

Meest gelezen

menu