Tot 12 maanden cel voor schietpartij in Leeuwarden

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Drie inwoners van Zoetermeer en een man uit Den Haag zijn dinsdag door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot vrijheidsstraffen voor een schietpartij in de Auke Stellingwerfstraat, op 13 maart van dit jaar.
Lees meer over
Leeuwarden

Een Hagenaar (49) kreeg 9 maanden cel. Zijn twee zoons, 28 en 25 jaar, zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 12 maanden en 270 dagen waarvan 88 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijk deel van de straf van de 25-jarige is gelijk aan de duur van het voorarrest.

Een 17-jarige inwoner van Zoetermeer kreeg 103 dagen jeugddetentie waarvan 90 voorwaardelijk. Ook hij heeft het onvoorwaardelijke deel van de celstraf al uitgezeten. De jongen komt onder toezicht van de jeugdreclassering.

Auto ex-vriend beschoten

De mannen zijn volgens de rechtbank bewust naar Leeuwarden gereden om de confrontatie aan te gaan met de ex-vriend van de partner van de oudste zoon. Bij de schietpartij werd de auto van de ex-vriend beschoten.

Voorafgaand aan het incident zouden de partijen elkaar een tijdlang over en weer hebben bedreigd en uitgedaagd. De rechtbank wees aan het slachtoffer een schadevergoeding toe van ruim 1600 euro.

Nieuws

menu