Toeristentreintje spant toch weer rechtszaak aan tegen Veiligheidsregio: 'We zijn weer terug bij af'

FOTO CITY TRAIN LEEUWARDEN

Een kort geding tegen de Veiligheidsregio, toen weer niet en nu weer wel: City Train Leeuwarden, het bedrijf achter het geel-blauwe toeristentreintje door de binnenstad, stapt toch weer naar de rechter, nu ze opnieuw niet al hun bankjes mogen benutten.
Lees meer over
Leeuwarden

Vorige week besloot het bedrijf het „erop te gokken” en toch alle bankjes te vullen (met in ieder bankje mensen van hetzelfde huishouden), omdat twee agenten en twee medewerkers van stadstoezicht waren wezen kijken en zeiden dat het treintje, met spatschermen tussen iedere bank, veilig de weg op kon met gevulde banken. De rechtszaak tegen de Veiligheidsregio werd daarop geschrapt.

„Maar die mensen die zijn wezen kijken, zijn teruggefloten”, stelt medewerker Daan Postma. „Door mensen vanachter het bureau, van de afdeling Jurische en Veiligheidszaken van de gemeente, zijn ze op het matje geroepen. Die hebben gezegd: ‘Nee hoor, die hebben er niets over te zeggen’.”

‘Aan dovemansoren gericht’

De Veiligheidsregio had eerder besloten dat de banken van het treintje om en om leeg moesten blijven, omdat voor recreatief vervoer nog steeds de anderhalve meter afstand geldt. Daar is Postma het niet mee eens: „De geest van de wet moet gerespecteerd worden: corona moet tegengegaan worden. Dat doen wij, maar dat is aan dovemansoren gericht.”

In de tussentijd wordt het treintje, volgens Postma, buitensporig vaak gecontroleerd. „Je wilt het niet geloven, maar we zijn zaterdag 22 keer gecontroleerd.”

Inmiddels zitten ze bij City Train weer met de handen in het haar. „We zijn weer terug bij af”, verzucht Postma. Het kort geding dient maandag bij de rechtbank in Leeuwarden.

Nieuws

menu