Tieners maken gevarieerde kunst rond thema 'Taboe'

Titel schilderij:  'boys do cry'. Eén van de 28 schilderijen die vanaf 14 maart te zien is in dbieb Leeuwarden.

Amarens Devilee van !mpuls Leeuwarden, OSG Piter Jelles, heeft een kunstwerk gemaakt dat gaat over jezelf zijn. Het tafereel dat de vwo’er heeft afgebeeld, twee personen die zich opmaken voor de spiegel, wordt gezien als een typische vrouwelijke bezigheid. De boodschap van het schilderij is dat de ‘feminiene’ kant van jongens genormaliseerd moet worden. Iedereen moet de vrijheid hebben om te kunnen zijn wie hij of zij wil.

Titel schilderij: 'boys do cry'. Eén van de 28 schilderijen die vanaf 14 maart te zien is in dbieb Leeuwarden. Amarens Devilee van !mpuls Leeuwarden, OSG Piter Jelles, heeft een kunstwerk gemaakt dat gaat over jezelf zijn. Het tafereel dat de vwo’er heeft afgebeeld, twee personen die zich opmaken voor de spiegel, wordt gezien als een typische vrouwelijke bezigheid. De boodschap van het schilderij is dat de ‘feminiene’ kant van jongens genormaliseerd moet worden. Iedereen moet de vrijheid hebben om te kunnen zijn wie hij of zij wil. Foto: Niels Westra

Middelbare scholieren tussen de 12 en 18 jaar oud hebben zich de afgelopen tijd gestort op het thema ‘Taboe’. Dit leverde uiteenlopende creatieve processen en een diversiteit aan kunstwerken op. Dinsdag 14 maart vindt hiervan de officiële opening plaats.
Lees meer over
Leeuwarden

Met het project ‘Arts eXpression’ geeft Openbaar Voortgezet Onderwijs (OVO) Fryslân-Noord op een bijzondere manier extra aandacht aan de wereld van de kunsten en aan de talenten van de scholieren op het gebied van kunst. Dit zijn leerlingen van scholen in Leeuwarden, Dokkum, Kollum, Harlingen, Franeker en Vlieland. Er zijn 28 werken te zien met elk diepgang en een achterliggend verhaal.

Verschillende onderwerpen