Schipper Ramon was met zijn vrachtschip halverwege, toen de brug ineens weer dichtging. 'Ik ben op de grond gedoken'

Schipper Ramon Winia was maandagmiddag onderweg naar Akkrum, toen het misging. Het vrachtschip was halverwege de spoorbrug over het Van Harinxmakanaal bij Leeuwarden toen die ineens weer dichtging. ,,Ik ben op de grond gedoken, maar ik kreeg de halve stuurhut over me heen.”

De stuurhut van het vrachtschip van scheepvaart Winia is compleet verwoest door de Van Harinxmabrug, die op afstand vanuit Groningen werd bediend.

De stuurhut van het vrachtschip van scheepvaart Winia is compleet verwoest door de Van Harinxmabrug, die op afstand vanuit Groningen werd bediend. Foto: CAMJO media

Lees meer over
Leeuwarden

De politie, provincie Fryslân en de verzekering: allemaal maken ze foto’s van de schade. De stuurhut van het vrachtschip van scheepvaart Winia is compleet verwoest door de brug, die op afstand vanuit Groningen wordt bediend. Overal ligt glas. Mede-eigenaar Frederik Hoekstra staat op de wal. Schipper en eigenaar Ramon Winia staat onder de douche. ,,Hij had allemaal glas over zich heen. Het zat tot in zijn onderbroek.”

‘Toen ben ik achter het bureau gedoken’