Studenten kunnen op laagdrempelige manier even aanwaaien bij nieuwe pastores NHL Stenden

Leeuwarden krijgt niet één maar twee nieuwe studentenpastores. Dominee Jan-Jaap Stegeman (33) en predikant in opleiding Dirk Sierd de Vries (32) zetten in hun nieuwe functie studentenwelzijn voorop. ,,Corona is momenteel het grootste struikelblok.”

Dominee Jan-Jaap Stegeman (links) en predikant in opleiding Dirk Sierd de Vries gaan als studentenpastores aan de slag in molen De Eendragt in Leeuwarden.

Dominee Jan-Jaap Stegeman (links) en predikant in opleiding Dirk Sierd de Vries gaan als studentenpastores aan de slag in molen De Eendragt in Leeuwarden. FOTO NIELS WESTRA

Lees meer over
Leeuwarden

De Vries en Stegeman namen op 1 maart het stokje over van emeritus predikant Rein Veenboer. Hij werkte in de historische molen De Eendragt, die tussen de gebouwen van NHL Stenden in staat. De nieuwe studentenpastores gaan daar ook aan de slag. Veenboer besteedde in zijn tijd als studentenpastor veel aandacht aan ethische vraagstukken. Stegeman en De Vries gaan hier ook mee bezig, maar welbevinden en het bespreken van levensvragen staan bovenaan hun lijstje.

Nieuws

menu