Studenten NHLStenden krijgen hun diploma in de buitenlucht

Thom Dijkstra en zijn vriendin Nynke Marije de Boer op de blauwe loper. FOTO NIELS WESTRA

Tussen de buien door kregen de afgestudeerde studenten van de studie Human Resource Management van de NHL Stenden hun diploma.
Lees meer over
Leeuwarden

Dit vond niet plaats in een grote zaal met familie en vrienden, maar via een coronaproof walk-thru diploma-uitreiking ,,Het is nu geen moetje, hoor. Het is leuk dat de school dit heeft georganiseerd. Een goed alternatief”, zegt Bernd Dijkstra (23). Bij zijn vorige studie verliep de diplomering niet al te soepel, dus volgens Dijkstra was dit al een mooie verbetering.

Blauwe loper

De afgestudeerde studenten lopen eerst over de blauwe loper om vervolgens in de tuin van de hogeschool, in een tent, hun diploma in ontvangst te nemen. Docenten en begeleiders zijn aanwezig om het eindpapier te overhandigen. ,,Het is wel erg fijn dat de docenten die je de afgelopen jaren het meest hebt gezien een leuk woordje voor je hebben. Mooi dat het zo kan”, zegt Thom Dijkstra (25).

Hij mocht samen met zijn studiegenote en vriendin Nynke Marije de Boer (26) het podium op. Een uitzonderingspositie. ,,Leuk om hier toch even bij stil te staan en je ziet je klasgenoten ook nog even, ook al is het kort. We halen dat later wel in met een borrel.”

Geen borrel, wel naar de Mac

Marjan Mulder is van het evenementenmanagement van de hogeschool. Zij moest met haar team wel even creatief brainstormen over de diplomering: ,,We willen het schoolgebouw zoveel mogelijk ontlasten. Eerst hadden we een route door de school, maar door de verscherpte maatregelen hebben we het nu zo georganiseerd.”

Mulder geeft aan dat het verder goed wordt ontvangen. ,,Studenten zijn hartstikke enthousiast en zijn blij dat ze toch op een soort feestelijke manier hun papiertje kunnen ophalen.” Helaas is er nu geen leuke na borrel bij, maar Thom en Nynke Marije hebben daarvoor ook wel een goed alternatief: ,,Wij gaan zomenteen nog wel even naar de Mac.”

Nieuws

menu