Studenten NHL Stenden mogen studeren in Leeuwarder hotels

Grand Café Post-Plaza. FOTO EIGEN FOTO

Studenten van NHL Stenden kunnen vanaf nu via een online tool een leer- en werkplek reserveren in Grand Café Post-Plaza of de lounge van Oranje Hotel.
Lees meer over
Leeuwarden

Het gaat om vijftig plekken, waar per student eenmaal per week gebruik van gemaakt kan worden. Het idee van de studieplekken is dat studenten, die tijdens de coronatijd grotendeels veroordeeld waren tot hun studentenkamers, buiten de colleges om in een nieuwe omgeving kunnen studeren.

Dertig van die plekken zijn gerealiseerd in Grand Café Post-Plaza, twintig andere plaatsen in de lobby van het Oranje Hotel. Op de plaatsen is wifi aanwezig.

Veiligheidsregio Fryslân heeft akkoord gegeven voor de werkplekken. Normaal gesproken zijn hotels en cafés nu natuurlijk ‘verboden terrein’ voor mensen die geen hotelkamer hebben geboekt, maar voor de studenten wordt een uitzondering gemaakt. Wel moeten de studenten bij binnenkomst een gezondheidscheck doen en worden hun contactgegevens genoteerd. Ook nemen studenten eigen eten en drinken mee en zijn er ‘studentenstewards’ om de boel in goede banen te leiden.

Ondertussen betaalt NHL Stenden een kleine vergoeding per student aan de hotels.

Nieuws

menu