Streetart-collectief Writer's Block maakt kans op twee prijzen

De muurschildering van Sidney Waerts aan de Pieter Stuyvesantweg maakt kans op de prijs Best Street Art wereldwijd van april.

De muurschildering van Sidney Waerts aan de Pieter Stuyvesantweg maakt kans op de prijs Best Street Art wereldwijd van april. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

De muurschildering in de Schepenbuurt in Leeuwarden is door Street Art Cities in de top 10 beste street art werk van april wereldwijd terechtgekomen. Ook Writer’s Block zelf maakt bij een andere wedstrijd kans op een prijs. Het collectief is genomineerd als beste lokale initiatief door de Dutch Street Art Awards.
Lees meer over
Leeuwarden

De muurschildering in de Schepenbuurt aan de Pieter Stuyvesantweg in Leeuwarden is gemaakt door Sidney Wearts uit Haarlem in samenwerking met Senne Weijsters, de dertienjarige graffitikunstenaar uit Leeuwarden. Het kunstwerk is bedoeld als eerbetoon aan de Indische gemeenschap die tegelijk met veel jonge Nederlandse gezinnen rond de jaren 60 intrek in de buurt namen.

Street Art Cities, een groep die een kaart bijhoudt van alle muurschilderingen over de hele wereld, reikt elke maand de prijs uit voor beste street art werk van die maand. De kanshebbers komen uit alle hoeken van de wereld. Zo komen er nominaties uit Spanje, Argentinië en Bolivia. De muurschildering uit de schepenbuurt werd zevende.

De muurschildering in de Schepenbuurt werd gemaakt in samenwerking met het Leeuwarder street-art collectief Writer’s Block. Die groep zelf maakt kans op de prijs ‘beste lokale initiatief’ door de Dutch Street Art Awards, dé prijs voor iedereen die met street art bezig is in Nederland. Een jury bepaalt vrijdagavond wie er wint.