Stickers op gevels 058 Residences in Leeuwarden laten los, te koud geplakt

Het woongebouw aan de Sixmastraat . FOTO LC

De bestickering van het nieuwe woongebouw 058 Residences aan de Sixmastraat in Leeuwarden pakt niet helemaal volgens plan uit. Her en der laten de plakfolies los. Ze krullen en klapperen.
Lees meer over
Leeuwarden

De stickers moeten de gevels van het voormalige kantoor een houtachtige uitstraling geven die past bij een woongebouw. Er komen 50 studio’s en 18 appartementen in. De verbouwing is bijna klaar.

,,We hebben die stickers er afgelopen winter opgeplakt terwijl het te koud was. Het moet minimaal 6 graden zijn. Als de lijm niet een dag of drie kan vloeien, blijft de sticker niet goed zitten’’, zegt Melvin Spindelaar van het Leeuwarder bedrijf Spin-Off.

Gewaarschuwd

,,We hebben de eigenaar gewaarschuwd voor de risico’s, maar die wilde koste wat kost dat we aan de slag gingen. Dus we zijn met kachels en alles in de weer geweest.’’

De eigenaar is Arend Stuyt van 058 Vastgoed. Hij kocht het pand van Accon AVM. Het accountantskantoor huurt nu units in het voormalige Aegon-pand aan de Lange Markstraat.

‘Beetje ongelukkig’

,,Het is een beetje ongelukkig gelopen’’, zegt Stuyt. ,,We probeerden bepaalde werkzaamheden te combineren.’’

Zaterdag vervangt Spin-Off de verwaaide stickers. Volgens Spindelaar blijven de andere folies goed plakken. Waarschijnlijk nog deze maand trekken de eerste bewoners in het pand.

Nieuws

Meest gelezen