Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden (SSIL) trekt zich terug als organisator Sinterklaasintocht vanwege verwachte demonstraties

Sinterklaas. ANP

Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden (SSIL) heeft besloten dat zij de intocht zoals mensen van voorgaande jaren kennen, niet zullen verzorgen. Dit vanwege de veiligheid die onder druk staat door de demonstraties.
Lees meer over
Leeuwarden

Voorzitter van SSIL, Cees Anceaux, laat weten dat het Leeuwarder stadsbestuur in het centrum geen plek meer ziet voor intochten waar demonstraties de boventoon voeren.

Lees ook | Kan Sinterklaas dit jaar op traditionele manier naar Friesland komen? ‘Het is best een dilemma, maar wij willen ervoor gaan’

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft aangekondigd te blijven demonstreren zolang er nog geen Roetveegpieten te zien zijn tijdens de intocht. Vorig jaar introduceerde Leeuwarden een Grijze Piet , maar dat alternatief kon niet op goedkeuring van KOZP rekenen. ,,Het bestuur, de spelers en andere vrijwilligers van SSIL kunnen en willen niet mee in deze wijziging. Om de intocht van Leeuwarden toch door te kunnen laten gaan, trekt de complete organisatie van SSIL zich terug”, laat Anceaux weten.

SSIL hoopt de organisatie te kunnen overdragen aan andere organisatoren en vrijwilligers, zodat deze groep Leeuwarden van een Sinterklaasintocht kan voorzien.

Later meer.

Nieuws

Meest gelezen