Sterke Yerke Jeugdboek voor alle Friese basisscholen

De Friese Kinderburgemeesters, gedeputeerde Poepjes en auteur Thys Wadman. Foto: Henk Albers

De Friese Kinderburgemeesters en gedeputeerde Poepjes kregen eind vorige week de eerste exemplaren van het Sterke Yerke Jeugdboek overhandigd in de Statenzaal van het Provinciehuis.
Lees meer over
Leeuwarden
Achtkarspelen
Ameland
Dantumadiel
De Fryske Marren
Harlingen
Heerenveen
Noardeast-Fryslân
Ooststellingwerf
Opsterland
Schiermonnikoog
Smallingerland
Súdwest-Fryslân
Terschelling
Tytsjerksteradiel
Vlieland
Waadhoeke
Weststellingwerf

Na de schoolvakanties krijgen alle basisscholen in Friesland zowel een Nederlands als Friestalig exemplaar cadeau.

Volgens Wilfred de Jong, woordvoerder van Sterke Yerke, is dit door Thys Wadman geschreven boek gebaseerd op de tocht van het derde Sterke Yerke vlot, die in 1979 de Atlantische Oceaan overstak en daarmee wereldnieuws werd. Het 144 pagina’s tellende boek is zowel in het Nederlands als het Fries verkrijgbaar en voorzien van originele foto’s van deze spectaculaire overtocht en prachtige illustraties.

De opbrengst van de boeken (verkrijgbaar bij AquaZoo en Van der Velde) gaat geheel naar de bouw en het onderhoud van Sterke Yerke IV. Met het nieuwe vlot gaan straks kinderen van de hoogste klassen uit het basisonderwijs langs de Waddeneilanden en kustgemeenten varen om meer milieubewust te worden én iets te doen aan de vervuiling. ,,Elke cent wordt dus goed besteed. Dat is allemaal notarieel vastgelegd”, zo besluit De Jong.

Kijk voor meer informatie op de website .


Nieuws

Meest gelezen