Wegenklus voor station Leeuwarden duurt langer: auto's en fietsers moeten nog tot donderdag omrijden

Op de Stationsweg in Leeuwarden stond vrijdag 16 december nog een tent voor de wegenklus. Foto LC/Erwin Boers

De herinrichting van de Stationsweg voor het NS-station in Leeuwarden is niet op tijd klaar. De weg blijft nog tot donderdag 22 december afgesloten voor auto’s en fietsers.
Lees meer over
Leeuwarden

Volgens de officiële planning moest het werk op 16 december klaar zijn. Het was de bedoeling om de drukke route dit weekeinde weer vrij te geven voor fiets- en autoverkeer.

Het werk is vertraagd door de vorst, laat Marianne Reitsma van de gemeente weten. In eerste instantie wees de gemeente vrijdag op het recente bankroet van aannemer Jansma. Dit is echter niet de oorzaak van de vertraging op de Stationsweg, aldus Reitsma.

Aannemer Jansma viel om door problemen bij wegenklussen op de Ringweg N7 in Groningen. De gemeente Leeuwarden kwam daarna in actie om te zorgen dat klussen van Jansma hier in ieder geval voor de kerstvakantie afgerond zouden worden.

De Stationsweg krijgt een nieuwe fietsoversteek met een aantal bijbehorende aanpassingen die het onveiligheidsgevoel en het aantal ongelukken moet beperken. De klus begon op 21 november.

Nieuws

menu