Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden volgende week weer open: afzettafels en afstand

Hotel Het Stadhouderlijk Hof. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Een tijdje was het hotel gesloten, maar vanaf eind volgende week zal het Fletcher Hotel Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden de deuren weer openen voor hotelgasten. Met de nodige aanpassingen, dat wel.
Lees meer over
Leeuwarden

Een aantal Fletcher Hotels heeft de deuren al weer geopend, „maar het is lastig om alle honderd hotels in een keer weer open te doen”, legt algemeen directeur Rob Hermans uit. „We moeten natuurlijk veel dingen aanpassen. Stadhouderlijk Hof staat voor eind volgende week op de rol.”

Restaurants uitbreiden en dispensers

De hotels hadden in principe niet dicht hoeven gaan, maar Fletcher besloot de regels van het RIVM af te wachten om deze regels vervolgens op de juiste manier toe te kunnen passen. Deze week besloot de keten gefaseerd hun hotels weer te openen.

Alle tafels in het restaurant moeten op 1,5 meter van elkaar worden gezet, dit zorgde er in sommige filialen voor dat restaurants moesten worden uitgebreid. Daarnaast werd ook nagedacht over hoe roomservice goed geregeld kon blijven. Ook was het nodig voldoende dispensers te plaatsen, zodat mensen hun handen kunnen ontsmetten.

De capaciteit van het hotel wordt niet omlaag geschroefd, maar er is gekeken hoe de hotelgasten in goede banen kunnen worden geleid. „Dan moet je denken aan timeslots voor het ontbijt, de lunch en het diner in het restaurant, dat moet in etappes. En mensen kunnen natuurlijk nog op hun kamer eten, dan ben je minder aan een tijd gebonden”, aldus Hermans.

Afzettafels, à la carte en afstand

Het plan om op een veilige manier weer open te gaan zorgde vooral ook wat betreft de keuken voor hoofdbrekens, maar ook daar zijn volgens Hermans voldoende maatregelen getroffen.

In het restaurant bieden de zogenoemde afzettafels een uitkomst, waarop de restaurantmedewerker het bord neerzet, waarna de gast het bord eraf kan pakken. Werken zonder obers was in het restaurant geen optie. „Een buffet kan juist niet, we werken gewoon à la carte, zodat niet alles open en bloot ligt.”

Hoe het er volgende week precies uit gaat zien in Leeuwarden is nog afwachten. Wel benadrukt Hermans dat het restaurant alleen open is voor hotelgasten. „Niet dat er straks rijen voor de deur staan voor het restaurant.”

Nieuws

Meest gelezen