Sportvelden wijk Middelsee komen bij spoor

De geplande sportvelden in de Leeuwarder wijk Middelsee komen niet bij het Landbouwmuseum, maar zuidwestelijker bij het spoor.

,,Op de nieuwe locatie is meer ruimte’’, zegt PvdA-wethouder Hein de Haan. De centraal gelegen plek bij het Landbouwmuseum bleek bij nader inzien beter geschikt voor woningbouw. De Haan denkt hierbij aan sociale huurwoningen.

Voetbalclub FVC toonde in 2018 interesse voor verhuizing van sportpark Wiarda naar Middelsee. Tot een besluit kwam het toen niet, ,,maar we blijven in gesprek met FVC’’, zegt De Haan.

Middelsee is de nieuwe wijk tussen de Overijsselselaan en het spoor Leeuwarden-Grou. Hier komen in totaal zo’n 3200 huizen, waarvan er in ieder geval 480 tot de sociale huurklasse zullen behoren. Dit staat in het nieuwe ontwikkelkader dat De Haan dinsdag presenteerde.

,,Er is op dit moment te weinig woningaanbod. Daarom willen we de ontwikkeling van Middelsee versnellen’’, zegt hij. In het noordelijk gebied worden op dit moment al woningkavels voorbereid. Geleidelijk moet de bouw zich uitbreiden naar het zuiden van de wijk.

Het meest zuidelijke gebied tussen De Werpsterhoeke en het toekomstige NS-station staat al zo’n twintig jaar op de kaart als nieuw bedrijvengebied. Dat blijft zo, ,,maar we hebben daar op dit moment geen haast mee’’, zegt De Haan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden