Spontane koopzondag brengt sfeer terug in centrum Grou

Winkelen in Grou tijdens ingelaste koopzondag. Foto: Jikkie Piersma

Henriëtte Scholten, eigenaresse van kledingzaak Iris & Fleur, belde spontaan haar Grouster collega-ondernemers toen op donderdag 13 januari de boodschap van de persconferentie van de vrijdag erna uitlekte. ,,Hebben jullie het gehoord?”, vroeg ze. ,,We mogen waarschijnlijk weer open. Zullen we, als de informatie klopt, een speciale koopzondag inlassen?”
Lees meer over
Leeuwarden

Opgetogen sloot de ene na de andere detaillist zich aan. Zowel winkeliers die hun zaken de afgelopen maand moesten sluiten als ook hun collega’s die wel open mochten.

,,We zijn er allemaal bij gebaat dat elke winkel de deuren kan openen. Het was daarom zo fijn dat we dit met elkaar deden”, aldus Henriëtte. ,,Dit weekend was voor ons ook een mooi moment om te laten zien hoe dankbaar wij onze loyale klanten zijn. De mensen, die ons de afgelopen twee jaar regelmatig een hart onder de riem staken, hebben ons zo ongelooflijk veel kracht gegeven om door deze periode heen te komen.”

Ondanks het kille en natte weer zinderde het zaterdag en zondag in het centrum van Grou. Niet alleen de winkeliers, maar ook hun klanten genoten ervan dat de winkels open waren. Het is natuurlijk ook heerlijk om door de winkelstraten te struinen en te genieten van de warmte die uit de verlichte etalages straalt. Of wat te denken van dat gezellige praatje met een winkelier of een bekende die men toevallig tegenkomt? En dat lekker warme kopje koffie of die vers belegde broodjes onderweg, smaken altijd net even anders dan thuis. Zodra de winkels open zijn, is er altijd wel iets te beleven.

De winkeliers verwachten dat binnenkort ook de horeca zich weer op volle kracht aansluit. ,,Het is super dat een zaak als Wijn-, tap- en eethuis Amicaal speciale take-away gerechten samenstelde om zo extra sfeer te brengen”, vertelt Henriëtte. ,,Maar ik hoop toch echt dat we binnenkort weer allemaal ons werk op onze eigen manier kunnen doen. Voor een optimale beleving hebben we elkaar in Grou nu eenmaal allemaal nodig.”

Nieuws

menu