Snelle bouwvoorbereiding winkels en McDonald's bij WTC

De nieuwe McDonald's op het Leeuwarder Stadionplein. Bron: bouwaanvraag.

De locaties voor de nieuwe McDonald’s en supermarkten in het Leeuwarder WTC-gebied worden onmiddellijk na de bouwvakantie bouwrijp gemaakt.
Lees meer over
Leeuwarden

‘Het gaat om het weghalen van stenen en asfalt. Ook een stukje riool, enkele putten, oude kabels en leidingen moeten weg’, zo laat de gemeente weten in een nieuwsbrief, die deze week is verspreid. ‘Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken’, meldt ze. Het werk begint in de week van 10 augustus.

De nieuwe supermarkten van Jumbo en Aldi komen op de plek van de oude ijshal, aan de noordzijde van het WTC-Expo. De toekomstige zaak van McDonald’s zal iets westelijker worden gebouwd, nabij de Elfstedenhal aan het Stadionplein. De omgevingsvergunningen voor de drie bedrijven zijn verstrekt.

‘Na deze werkzaamheden begint de aannemer met de doorgaande weg van oost naar west. De verwachting is dat Bouwgroep Dijkstra Draisma na 30 augustus start met het heien van de funderingspalen.’

Afgelopen voorjaar zette de gemeente haar voorbereidingen een tijdje stil. Er was twijfel gerezen of alle partners hun afspraken zouden nakomen. De gemeente wilde niet het risico lopen dat ze geld zou steken in plannen die uiteindelijk niet uitgevoerd gingen worden.

Pal voor de zomervakantie lieten burgemeester en wethouders weten dat hun vertrouwen in de voortgang hersteld was na gesprekken met de ontwikkelingspartners. ‘Belangrijk is dat de oplevering van het cascostadion uiterlijk in april/mei 2022 plaatsvindt’, staat dan ook in de huidige nieuwsbrief.

Dan kan Cambuur er dus bij de start van het voetbalseizoen 2022/2023 gebruik van maken. ‘Dat geldt dan ook voor ROC Friese Poort bij de start van het schooljaar.’

Nieuws

Meest gelezen